Pici Poci

Pici Poci

Banán kókusztejben

2022. május 21. - szucsalfi

Vietnami étel

4 adag

Elkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc

 

Mindenki, egye fene, majdnem mindenki szereti a hasát és egy jó ebéd után szívesen fogyaszt desszertet.

Én most egy vietnámi csemegét kínálok nektek, mármint a receptjét.

Könnyű elkészíteni.

Minden alapanyag Magyarországon is megvásárolható az Ázsiai boltokban.

Csak egy kis utánjárás.

De megéri a lustaságot legyőzni és felkeresni a szakboltokat.

Ez a szupergyors desszert hidegen és melegen is finom.

 

Megjegyzés:

A szágógyöngyök a szágópálma keményítőjéből készült apró fehér golyók. Főzéskor megpuhulnak és átlátszóvá válnak, és ragadós szerkezetükkel segítenek besűríteni a kókusztejet vagy a vizet. A sago gyöngyöket általában csomagban árulják.

 

Hozzávalók:

Banán: /6 kis vagy 3 nagy érett banán, meghámozva, hosszában félbevágva, majd vastag szeletekre vágva/

Cukor: /100 g (1/2 csésze) cukor/

Kókusztej: /500 ml (2 csésze) sűrű kókusztej/

Pandanuszlevél: /1 megmosott és csomóba kötött pandalevél, vagy néhány csepp pandan- vagy vaníliaesszencia (nem kötelező)/

Só: /1/4 teáskanál só (nem kötelező)/

Szágógyöngy: /3 evőkanál szágógyöngy, leöblítve és lecsepegtetve/

Szezámmag: /4 evőkanál szezámmag, serpenyőben 10 percig szárazon pirítva, amíg megbarnul, de ne égjen le/ 

Víz: /250 ml (1 csésze) víz/

 

Elkészítés:

A vizet, a kókusztejet, a pandanlevelet vagy -esszenciát, a cukrot és a sót (ha használunk) egy nagy lábasban közepes lángon, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik.

Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, adjuk hozzá a szágógyöngyöket, fedjük le, és alacsony hőfokon, időnként megkeverve pároljuk 5-7 percig, amíg a szágógyöngyök félig megfőnek.

Adjuk hozzá a banánt, és fedő nélkül pároljuk további 5-7 percig, időnként megkeverve, amíg a szágógyöngyök áttetszővé válnak.

Vegyük le a tűzről.

Tálaljuk hidegen vagy melegen, egyéni tálkákban, a tetejére szezámmagot szórva.

Persze szórhatunk rá gyümölcsdarabokat is, vagy akár tehetünk rá tejszínhabot, pörkölt mogyorót, vagy amit akartok.

Így garantálva, hogy néhány grammal többet hízzunk.

che-chuoi-vietnamese-banana-tapioca-pudding-by-cooking-the-globe-410x2731.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr2717837053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása