Ázsiai
2 főre
Hozzávalók:
- 1 csésze aduki bab
- 1 teáskanál tápióka gyöngy
- 2 érett körte, hámozva és nagyobb darabokra vágva
- 6 csésze víz
- Tamari szósz ízlés szerint
- Ne feledjétek, egy csésze 2.5 deci
Hiszitek, nem hiszitek aduki néven nem csak bab, nem csak étel, hanem egy rock zenekar is van. Főzés közben őket hallgathatjuk. Nevük: Adzuki. Számuk címe: Five/Four
Elkészítés:
- Áztassuk a babot egy éjszakára (vagy egész napra) hideg vízbe, majd öntsük ki ki a vizet.
- Áztassuk a tápióka gyöngyöket egy tálban 15 percig az éppen csak felforralt vízben. Vagy főzzük a tápióka gyöngyöket egy lefedett serpenyőben alacsony hőfokon 15 percig.
- Csöpögtessük le és tegyük félre.
- Főzzük az aduki babot 6 csésze vízben közepes lángon 1 1/2 órán át vagy amíg puha nem lesz. Időnként ellenőrizzük a babot, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
- Adjuk hozzá a körtét a babfazékhoz, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tápiókát, és főzzük 3 percig.
- Ízesítsük tamarival.
- Ez a leves kiválóan alkalmas a vese tonizálására és fiatalítására.