Pici Poci

Pici Poci

Aduki bableves

2022. február 02. - szucsalfi

Ázsiai

2 főre

 

Hozzávalók:

- 1 csésze aduki bab

- 1 teáskanál tápióka gyöngy

- 2 érett körte, hámozva és nagyobb darabokra vágva

- 6 csésze víz

- Tamari szósz ízlés szerint 

- Ne feledjétek, egy csésze 2.5 deci 

Hiszitek, nem hiszitek aduki néven nem csak bab, nem csak étel, hanem egy rock zenekar is van. Főzés közben őket hallgathatjuk. Nevük: Adzuki. Számuk címe: Five/Four

Elkészítés:

- Áztassuk a babot egy éjszakára (vagy egész napra) hideg vízbe, majd öntsük ki ki a vizet.

- Áztassuk a tápióka gyöngyöket egy tálban 15 percig az éppen csak felforralt vízben. Vagy főzzük a tápióka gyöngyöket egy lefedett serpenyőben alacsony hőfokon 15 percig.

- Csöpögtessük le és tegyük félre.

- Főzzük az aduki babot 6 csésze vízben közepes lángon 1 1/2 órán át vagy amíg puha nem lesz. Időnként ellenőrizzük a babot, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

- Adjuk hozzá a körtét a babfazékhoz, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tápiókát, és főzzük 3 percig.

- Ízesítsük tamarival.

- Ez a leves kiválóan alkalmas a vese tonizálására és fiatalítására.

aduki_bableves_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr3217071402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása