Ez összességében egy gyors kenyér. A paleo kenyér soha nem hozza a rendes kenyér ízét, de mindenkép azt mondhatjuk, hogy finom.
Sokan vitatják, hogy a mikrosütő egészséges-e vagy nem. Ennek a paleo kenyérnek az elkészítése azért gyors, mert mikrosütőben sütjük. Aki viszolyog a mikrosütőtől az esetleg próbálja ki az air-fry sütést vagy a hagyományos sütést. Valószínű, hogy a sütés tovább tart, de biztos, hogy úgy is megsül.
A kókuszliszt, a mandulaliszt igen drága. A receptnél megfelel az is, ha otthon a kókuszreszeléket és a mandulát lehetőleg porrá őröljük.
Hozzávalók: Kókuszliszt: 1 evőkanál kókuszliszt
Kókusztej: 1 evőkanál kókusztej
Mandula: 1 evőkanál mandulaliszt
Olaj: 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Sajt: 1 evőkanál reszelt parmezán vagy más kemény sajt
Só: tengeri só ízlés szerint
Sütőpor: 1/4 teáskanál lehetőleg foszfátmentes sütőpor Tojás: 1 nagy tojás Vaj (ghí): 2 teáskanál vaj, vagy ghí (nem kötelező). Tudtommal a vajat az amerikai paleo nem tartja paleonak, de a magyar igen.
Elkészítés: 1. Egy tálba tegyük a tojást, a kókusztejet és az olívaolajat, majd habverővel keverjük össze. 2. Adjuk hozzá a mandulalisztet, a reszelt parmezánt, a kókuszlisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük simára. 3. Öntsük a keveréket egy mikrohullámú sütőre alkalmas bögrébe, vagy osszuk szét 2 felé, és mikrózzuk magas fokozaton 90 másodpercig, vagy amíg épp csak érintésre megszilárdul, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. 4. Vegyük ki a bögréből és óvatosan szeleteljük fel. 5. A pirításhoz melegítsük fel a vajat egy öntöttvas serpenyőben közepes lángon. 6. Adjuk hozzá a szeleteket, és pirítsuk aranybarnára, oldalanként körülbelül 30 másodpercig.
Jó étvágyat, remélem sikerülni fog és annyira megszeretitek, hogy rendszeresen elkészítitek.