Ez az ananászos serpenyős csirke nagyon egyszerűen elkészíthető, és alig több mint fél órát vesz igénybe.
Ezt az ételt csirkecombból készítjük. A csirkecomb nemcsak magas fehérjetartalmú, hanem sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a taurint is, a taurinról pedig kimutatták, hogy csökkenti a szívkoszorúér-betegség kockázatát, miközben csökkenti a vérnyomást is. Úgy hogy egyetek sok csirkehúst.
Hozzávalók a csirkéhez:
1 evőkanál olívaolaj
6 csirkecomb
½ teáskanál hagymapor
½ tk füstölt paprika
½ teáskanál fokhagymapor
1 tk chili por
½ kis ananász, meghámozva és kockákra vágva
2 újhagyma, szeletelve
Só ízlés szerint
Fekete bors ízlés szerint
Hozzávalók a szószhoz:
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál méz
1 evőkanál kókusz amino (A kókusz amino egy sós-édes fűszer, vajas-krémesálaggal. Ez a szósz népszerűvé vált a paleo duétában, de egyedi íze miatt megéri bármilyen konyhában használni, ha paleo, ha nem. Ez a szósz tulajdonképpen szójaszósz helyettesítő. Mint tudjuk, a szójaszósz a paleo étrendben szigorúan tilos)
2 tk mustár
1/3 csésze cukor nélküli, 100%-os ananászlé (az ananászlevet házilag is elkészíthetjük)
Elkészítés:
Fűszerezzük a csirkét hagymaporral, fokhagymaporral, füstölt paprikával, chiliporral és ízlés szerint sóval, fekete borssal.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben.
Hozzáadjuk a csirkecombokat, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tegyük át a csirkét egy tányérra.
Adjuk hozzá az ananászlevet, a mézet, a kókusz aminosavakat, a mustárt, a fokhagymagerezdeket és a chiliport.
Keverjük össze.
Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük.
Felforraljuk.
Csökkentsük a hőt.
A csirkecombokat visszatesszük egy serpenyőbe.
A szószt a csirkére kanalazzuk.
Közepes lángon sütjük 20 percig, vagy amíg megpuhul.
Adjuk hozzá az ananászdarabkákat, és kanalazzuk rá a szószt az ananászra.
2-3 percig süssük, időnként megkeverve, megfordítva, majd megszórjuk apróra vágott újhagymával és tálaljuk.