Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Serpenyőben sült ananászos csirke

2024. május 24. - szucsalfi

Paleo étel.

Adag: 4 főre.

Főzési idő: kb. 40 perc.

Ez az ananászos serpenyős csirke nagyon egyszerűen elkészíthető, és alig több mint fél órát vesz igénybe.

Ezt az ételt csirkecombból készítjük. A csirkecomb nemcsak magas fehérjetartalmú, hanem sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a taurint is, a taurinról pedig kimutatták, hogy csökkenti a szívkoszorúér-betegség kockázatát, miközben csökkenti a vérnyomást is. Úgy hogy egyetek sok csirkehúst.

Hozzávalók a csirkéhez:

1 evőkanál olívaolaj

6 csirkecomb

½ teáskanál hagymapor

½ tk füstölt paprika

½ teáskanál fokhagymapor

1 tk chili por

½ kis ananász, meghámozva és kockákra vágva

2 újhagyma, szeletelve

Só ízlés szerint

Fekete bors ízlés szerint

Hozzávalók a szószhoz:

2 gerezd fokhagyma, felaprítva

2 evőkanál méz

1 evőkanál kókusz amino (A kókusz amino egy sós-édes fűszer, vajas-krémes álaggal. Ez a szósz népszerűvé vált a paleo duétában, de egyedi íze miatt megéri bármilyen konyhában használni, ha paleo, ha nem. Ez a szósz tulajdonképpen szójaszósz helyettesítő. Mint tudjuk, a szójaszósz a paleo étrendben szigorúan tilos)

2 tk mustár

1/3 csésze cukor nélküli, 100%-os ananászlé (az ananászlevet házilag is elkészíthetjük)

 

Elkészítés:

Fűszerezzük a csirkét hagymaporral, fokhagymaporral, füstölt paprikával, chiliporral és ízlés szerint sóval, fekete borssal.

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben.

Hozzáadjuk a csirkecombokat, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tegyük át a csirkét egy tányérra.

Adjuk hozzá az ananászlevet, a mézet, a kókusz aminosavakat, a mustárt, a fokhagymagerezdeket és a chiliport.

Keverjük össze.

Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük.

Felforraljuk.

Csökkentsük a hőt.

A csirkecombokat visszatesszük egy serpenyőbe.

A szószt a csirkére kanalazzuk.

Közepes lángon sütjük 20 percig, vagy amíg megpuhul.

Adjuk hozzá az ananászdarabkákat, és kanalazzuk rá a szószt az ananászra.

2-3 percig süssük, időnként megkeverve, megfordítva, majd megszórjuk apróra vágott újhagymával és tálaljuk.

Forrás: Paleo Grubs
Szerző: Jess

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr7518412979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Gyuláné Erzsike 2024.05.26. 10:49:20

Nagyon tetszik! Sok csirkét fogyasztunk, kösz az újabb ötletet. Minden jót kívánok!
süti beállítások módosítása