Amerikai paleo étel.
Főzési idő: 50 perc.
Adagok: 4 főre
Ennek a sült paradicsomlevesnek az elkészítése a lehető legegyszerűbb. Ám ízre hatványozottan jobb, mint a hagyományos paradicsomlevesé. A titok az, hogy a zöldségeket megpirítjuk.
A sült paradicsomleves egy finom és vigasztaló étel, amely sült paradicsomból és gyógy- és fűszernövényekből készül. Ez egy krémes és sós étel, amely tökéletes a hűvösebb hónapokra, de friss és ízletes a tavaszi vagy nyári ételekhez előételnek. A házi sült paradicsomleves gazdag és összetett ízprofillal rendelkezik, amely ötvözi a sült paradicsom természetes édességét, sós és aromás felhangokkal.
HOZZÁVALÓK:
Alaplé: ½ csésze zöldségleves
Bors, ízlés szerint
Ecet: 1 teáskanál balzsamecet
Fokhagyma: 1 fej fokhagyma, meghámozva
Hagyma: 1 db vöröshagyma nagy darabokra vágva
Kakukkfű: 1 csokor kakukkfű
Olaj: 3 evőkanál olívaolaj
Paradicsom: 1 kiló koktélparadicsom
Só, ízlés szerint
Tejszín: ½ csésze sűrű kókusztejszín
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Helyezzük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet egy tepsibe. Locsoljuk meg olívaolajjal. Keverjük össze. Süssük 35 percig, majd hűtsük 5 percig.
Távolítsuk el a kakukkfű ágait, és dobjuk ki. Minden mást tegyünk egy turmixgépbe. Keverjük simára.
Öntsük a zöldségkeveréket egy lábasba. Adjunk hozzá sűrű kókusztejszínt, húslevest és ecetet, és keverjük össze.
Közepes-magas lángon rövid ideig (néhány percig) főzzük, míg forró nem lesz. Kóstoljuk meg, és ennek megfelelően sózzuk, borsozzuk.
Cassava- és nyílgyökér lisztből készült paleo lepénykenyérrel tálalhatjuk. (legközelebb megadom a receptjét)
Forrás: Kelsey Crist