Ez a ‘spenótos articsókos csirke’ krémes, megnyugtató és annyira jó! Mindent egyetlen serpenyőben készítünk el, így ez tökéletes a lustább, no meg elfoglalt anyukák és apukák és a főzni szerető agglegények számára.
Paleo étel.
Adag: 4 főre
Hozzávalók
4 darab bőr- és csont nélküli csirkemell
4 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 hagyma, apróra vágva
1 csésze csirkehúsleves
½ csésze cukrozatlan, zsíros kókusztej
1 evőkanál nyílgyökér liszt
1 doboz articsóka szív konzerv negyedelve, lecsepegtetve és apróra vágva
2 csésze mirelit spenót (friss is jó, nagyjából fél kiló legyen)
Néhány szál apróra vágott friss petrezselyemlevél, díszítéshez (elhagyható)
Néhány csipet pirospaprika pehely, díszítéshez (elhagyható)
Só ízlés szerint
Fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Kenjük be a csirkét sóval és őrölt fekete borssal.
Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben.
Adjuk hozzá a csirkét, és süssük oldalanként 5-6 percig, vagy amíg megpirul.
Vegyük ki a csirkét a serpenyőből.
Tegyük bele a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát, és süssük 1-2 percig.
Egy nagy mérőpohárban keverjük össze a csirkehúslevet, a kókusztejet és a nyílgyökérlisztet. Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítsük. Adjuk hozzá a keveréket a serpenyőbe, és keverjük össze.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. Öntsük bele a maradék 2 evőkanál olajat.
Süssük 10-15 percig, gyakran kevergetve, vagy amíg besűrűsödik.
Adjuk hozzá a spenótot és az apróra vágott articsóka szíveket, és süssük, amíg a spenót megfonnyad. Közben kevergessük.
Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és pirospaprika pehellyel (ha használunk), és tálaljuk.
Én sült lila édesburgonyával tálaltam. Tálaláskor nagyon szépek a színek (ha nem keverjük össze)