Paleo étel.
Adag: 4 főre.
Hozzávalók a kenyérhez:
-
2 csésze (5 deci) cassava liszt
-
2 csésze (5 deci) nyílgyökér liszt
-
2 teáskanál paleo tartár mártás. A receptjét lássd lejjebb.
-
1/2-1 teáskanál szódabikarbóna
-
1/2-1 teáskanál tengeri só, vagy ízlés szerint
-
Zsír, olívaolaj vagy pálmaolaj, amennyit felvesz a liszt (ez 5-6 evőkanál) + a sütéshez (én zsírban sütöttem ki)
-
3-4 deci körüli meleg víz, vagy amennyit felvesz a liszt
Tartármártás elkészítése:
Tartármártás hozzávalók:
3 db tojás sárgája
5 ek kókusz- vagy pálmaolaj
1 ek mustár
1 kk só
1 kk fehér bors
fél citrom leve
1 kk eritrit vagy más paleo édesítő
2 dl kókusz tejszín
Tartármártás elkészítése:
A tojássárgáját a mustárral, az eritrittel vagy más édesítővel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál kókusz- vagy pálmaolajat adagolunk hozzá, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel. Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük.
Kókusztejszínnel kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.