Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Tofu tekercsek.

2024. június 15. - szucsalfi

Eredeti név: Bean curd rolls.

Kínai étel.

16 tekercs.

A tofu egy igen vitatott étel. A vegánok és sokan mások esküdnek rá, hogy ennél jobb és egészségesebb húspótló étel a világon nincs, és egy nagy réteg szerint viszont igen erős méreg, az egészséges élet egyik nagy gátlója. Az viszont tény, hogy Ázsiában a tofus ételeket egész nap eszik. És óriási választék van belőle. És ami fura, hogy az ázsiai emberek eddig nem haltak ki a fogyasztása miatt.

Én nem tudok erről dönteni, hogy a tofus ételek egészségesek-e vagy nem, mindenki döntse el maga. Azt azért elárulom, hogy én messze elkerülöm.

Friss tofu lapokat az ázsiai piacokon és nagy áruházakban lehet kapni. Ezek a tekercsek teljesen előkészítettek és csak fel kell az előírt szeletekre vágni. Megvásárlás után hűtőbe tároljuk.

Magyar felfogással a tofu tekercseket bonyolult elkészíteni, hisz ez egy pepecses munka. De adjon hozzá az erőt, hogy egy finom kínai étel elkészítésével dicsekedhettek barátaitok előtt. Sőt, még az elkészítését meg is mutathatjátok nekik.

Hozzávalók:

250 gramm közepes garnélarák, kibelezve

1 teáskanál só

1 teáskanál szezámolaj

4 tofu lap

1/2 csésze általános liszt

30 gramm shiitake gomba

30 gramm bambuszrügy

2 darab zöldhagyma

250 gramm babcsíra

2 evőkanál olaj

1 csésze csirkeleves vagy zöldségleves

2 evőkanál osztrigaszósz

Elkészítés:

Vágjuk a garnélarákot hosszában félbe. Egy kis tálban keverjük össze a sót és 2 csésze vizet. Tegyük garnélákat percekre a sós vízbe, majd öblítsük le hideg vízzel, csepegtessük le, és papírtörlővel töröljük szárazra.Keverjük össze a garnélát a szezámolajjal, és tegyük félre.Vágjunk minden tofu lapot negyedekre, 4 éket alkotva. Nedves törülközővel töröljük le a tofu lap mindkét oldalát.Keverjük össze a lisztet 1/2 csésze hideg vízzel, hogy a tofutekercsek lezárásához szükséges masszát kapjunk.Öblítsük le a shiitake gombát hideg vízzel. Vágjuk le a szárát és azt valamikor használjuk másra. Vágjuk a gombát 3-5 milliméteres csíkokra. Vágjuk a bambuszrügyeket 3-5 milliméteres vékony csíkokra. A zöldhagymát a szárával együtt aprítsuk vékony csíkokra.Egy tálban keverje össze a garnélarákot, a gombát, a bambuszrügyet, a zöldhagymát és a babcsírát.Válasszuk a tölteléket 16 részre, és helyezzük minden adag tölteléket a tofu ék legszélesebb részére. Terítsük szét a tölteléket kb. 2.5 centire mindkét szélétől. Kezdjük el a lapot és a tölteléket a legszélesebb szélétől 10 centis szoros tekercsbe tekerni.Hajtsuk be a maradék 2 sarkot a tekercs tetején, és folytassuk a feltekerést. Kenjük meg a liszt-víz keverékkel a lap szélét, hogy összeálljon és tekerjük fel, hogy lezárhassuk.Egy serpenyőben az olajat magas hőfokon melegítsük fel. Tegyük a tekercseket a serpenyőbe, és 2-3 percig süssük oldalanként a serpenyőben. Adjuk a serpenyőbe a csirkelevest, és főzzük forrásig. Csökkentsük a hőfokot közepesre, fedjük le, és pároljuk a tofutekercseket 2 percig. Adjuk hozzá az osztrigaszószt.Folytassuk a főzést, amíg az összes húslevest felszívja, ez körülbelül 3 perc. Vegyük ki a tekercseket a serpenyőből, és vágjunk minden tekercset 4 darabra. Tegyük egy tálra, és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr8518428745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása