Eredeti neve: Eggs fo young. Kínai étel. Adag: 2 főre.
Hozzávalók: 1/4 kiló kínai pácolt sertéshús. (a receptjét már megadtam) 1/2 csésze bambuszrügy vékony, hosszú foszlányokra vágva. 4 darab kínai vízi gesztenye, megpucolva és apróra vágva. Ha nincs friss, akkor konzervben ázsiai boltokban beszerezhetjük. 1/2 csésze kínai zellerszár, finom, hosszú foszlányokra vágva. Ha lusták vagytok az ázsiai boltokban megvenni, akkor a magyar zellerszál is jó. 1 szál újhagyma, szárával együtt, apróra vágva. 6 darab tojás 1 teáskanálnyi kínai szójaszósz (ha nincs, lehet bármelyik szójaszósz) Zsír igény szerint Kínai édes mártás: 1/2 teáskanál Víz: 1 csésze Kukoricakeményítő: 1 teáskanál
Elkészítés: A fentieket keverjük tésztává (nem kell túlzottan összekeverni) és 6 ovális omlett lepényt süssünk belőle. Természetesen sütés közben óvatosan meg kell forgatni. Amikor elkészült, készítsük el a mártást.
A sütés után megmaradt zsírba (ha kevés, akkor pótoljuk), öntsünk egy csésze vizet, fél teáskanálnyi kínai bármilyen márkájú édes mártást és egy teáskanál kukoricakeményítőt. Keverve süssük mártásszerűvé. Tálaláskor adagonként 3 omlettet helyezzen egy lapos tányérra. Öntsük le a mártással. Tálaljuk egy csésze kínai módra főzött rizzsel és kínai teával. Megjegyzés: Jó a magyar módon megfőtt rizs is.