Pici Poci

Pici Poci

Abalone gomba édes-savanyú mártásban

2022. május 20. - szucsalfi

Kínai étel

4 adag 

Az abalone gombát sokszor húspótlásra is használják. És hogy ez igaz-e vagy nem, valóban pótolja a húst vagy nem, most kipróbálhatjátok. Ínycsiklandó ételt kóstolhattok meg, persze csak akkor, ha meg is főzitek. Jó, elárulom nektek, hogy azért jó ez más gombával is. Csak lehetőleg nagy kalapú legyen.

 

Hozzávalók:

Ananász (85 g ananász kockára vágva)

Fokhagyma (1 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva)

Gomba (205 gramm Abalone gomba)

Liszt (1 evőkanál kukoricaliszt, 1 evőkanál vízzel összekeverve)

Liszt (103 gramm kukoricaliszt vagy kukoricakeményítő)

Liszt (130 gramm önserkentő liszt)

Liszt (130 gramm rizsliszt)

Olaj (650 ml vagyis 2 1/2 csésze étolaj)

Öt fűszerkeverék (1/4 teákanás kínai ötfűszerkeverék por)

Paprika (1/2 zöldpaprika kockákra vágva)

Paradicsom (1/2 paradicsom kockákra vágva)

Só (1/2 teáskanál só)

Uborka (1/4 uborka kockákra vágva)

 

 

A mártás hozzávalói:

Chiliszósz (2 1/2 evőkanál chiliszósz)

Cukor (1 evőkanál cukor vagy folyékony édesítő)

Ecet (2 evőkanál fehér ecet)

Paradicsomszósz (5 evőkanál paradicsomszósz)

Só (1 mokkáskanál- vagy ízlés szerinti só)

Víz: 180 ml (3/4 csésze)

 

Elkészítési mód:

- Pácoljuk be sóval és ötfűszerporral az abalone gombát.

- Tegyük félre 20 percre.

- Keverjük össze a kukoricalisztet, a rizslisztet és az önserkentő lisztet egy nagy tálban.

- Adjuk hozzá a gombát és alaposan keverjük össze és tegyük félre.

- Hevítsünk olajat, és süssük meg aranybarnára magas hőfokon a gombát.

- Csepegtessük jó le és tegyük félre.

- Melegítsük fel újra az olajat egy tiszta wokban, és adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, az uborkát, a zöldpaprikát és az ananászt.

- Kevés ideig kevergetve pirítsuk, majd adjuk hozzá a mártáshoz szükséges összetevőket.

- Forraljuk fel, és keverjük bele a kukoricalisztes keveréket, hogy besűrítsük a mártást.

- Hagyjuk a mártást újra forrni, majd adjuk hozzá a sült gombát, és keverjük jól össze.

- Forrón rizzsel tálaljuk.

abalone_mushrooms_in_sweet-sour_sauce.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr7117836453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása