Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Póréhagymás bableves.

2024. június 14. - szucsalfi

 

Adag: 4 főre. 

Ez egy laktató, kiadós leves. Főételként is fogyaszthatjuk, főleg ha egy kis husikát is teszünk bele. Ami érdekes, hogy ezt az ételt eredetileg kenyér helyett kemény sajtokkal és friss idény gyümölcsökkel tálaljuk, de szerintem nyugodtan együnk mellé akár kenyeret is. 

 

Hozzávalók:

350 gramm szárított kis szemű fehér bab

3 evőkanál vaj

1 közepes hagyma, apróra vágva

2 sárgarépa, lekaparva, hosszában félbevágva és félkorongokra szeletelve

3 közepes burgonya, meghámozva és felkockázva

450 gramm póréhagyma a zöld szín zsenge részét is beleértve, 1 cm-esre szeletelve.

2 csésze víz

1 1/2 csésze tej

Fehér bors

2 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet 

 

Elkészítés: 

  1. Főzzük meg a babot nagyjából 1.5 liter vízben amíg puha nem lesz. Tegyük félre a babot és a levet is.

  2. Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, és dinszteljük meg benne a hagymát és a sárgarépát, amíg a hagyma átlátszó nem lesz. Adjuk hozzá a burgonyát és a póréhagymát, és pároljuk még körülbelül 5 percig. A zöldségeknek nem szabad megbarnulniuk. Adjuk hozzá a 2 csésze vizet, és hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  3. Adjuk hozzá a puhára főtt babot, és a 1.5 liter bablevet, a tejet, a sót, a borsot és a petrezselymet. Forraljuk fel. Kapcsoljuk alacsonyra a hőfokot, és főzzük 5-10 percig. Ha kész, tálalhatjuk.

Vegyes kemény sajttal és friss idény gyümölcsökkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr1718428243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása