Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Orosz tea

2024. június 14. - szucsalfi

Erős tea.
Paleo ital.

Néha unatkozok és pótcselekvéseket találok ki magamnak, hogy teljen az idő,... de legalább hasznosan teljen. Ilyen a receptfordítás is. Így jutottam el az “Orosz tea” receptjéig. A recept érdekesnek tűnt. Soha nem hallottam, hogy teát így is lehet elkészíteni, inni, de izgalmas lehet. Valamikor el fogom készíteni.

Én gyűjtöm a régi szakácskönyveket. Ezt a receptet egy 1892 - es szakácskönyvben találtam. Hiszitek nem, van vagy 200 régi szakácskönyvem, és ugyanennyi az utóbbi 30 évből is.

Hozzávalók:
2 csésze forró víz (fél liter)
5 teáskanál tea

Elkészítés:
Forrázzuk le a teáskannát, hogy meleg legyen, tegyük bele a teát, öntsük fel a forró vízzel; hagyjuk állni, amíg feketés színű lesz. Tálaláskor szűrjük le. A jól főzött tea titka, hogy friss teát és nagyon forró vizet használjunk.
Ezt a teát azért kell lefőzni, mert ez kell az orosz teához.

Orosz tea

Hozzávalók:
1 csésze forró víz (2.5 deci)
Néhány szem szegfűszeg citromszeletekbe szúrva
Cukor ízlés szerint (ha paleo édesítőt használunk, akkor "Paleo orosz teát" ihatunk)
Csepp rum
1-2 szem cseresznyeszem, befőtt cseresznyéből (ha paleoztok, akkor cukrozatlan legyen a cseresznye befőtt)
2 szelet kantoni gyömbér (természetesen lehet akármilyen gyömbér)
4-5 evőkanál erős tea (receptjét fentebb megadtam)

Elkészítés:
A lefőzött erős teából 4-5 evőkanálnyit öntsünk egy pohárba. Öntsünk 1 csésze forró vizet az erős teára és hagyjuk állni három-négy percig. Közben egy másik pohárba tegyük a szegfűszeggel tűzdelt citromszeleteket, a cukrot, a rumot, a cseresznye befőttből 1-2 szemet, és a kantoni gyömbér szeleteket) és öntsük rá a félretett pohárból az erős teát. 5-10 percet várjunk, hogy az ízek kiteljesedjenek és fogyasszuk.

Megjegyzés: Mivel fél liter erős teát készítettünk, és nem mindet használtunk fel, a maradék erős teát önállóan is megihatjuk, akár édesítővel ízesítve is. Én édesítés nélkül szeretem.

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr2818428183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása