1 nagy 1.5 kilós egész csirke, vagy ugyanennyi vegyes csirkehús
1-2 nagy fej vöröshagyma
2 nagy padlizsán
4 közepes paradicsom
4 gerezd nagy fokhagyma
Tengeri só, ízlés szerint
A sütéshez 4-5 deci zsír, vagy amennyit felvesz a folyamat.
Elkészítés:
A csirkehúst sóval és összezúzott fokhagymával alaposan megkeverjük.
Bő két órahosszat hűtőszekrényben pihentetjük.
A csirkehúst nagy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, a kis darabokra vágott hagymát, kb. 2 deci zsírt, és lefedve addig pároljuk, amíg majdnem puha nem lesz.
Ezután újabb kettő deci zsírt öntünk a csirkére, és ezzel lassú tűzön fedő nélkül pirítjuk.
Azután hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott padlizsánokat, és a csirkével együtt tovább sütjük.
Amikor a padlizsán is megsült, és a csirke is szép világospiros lett, a zsírból kiszedjük, és hűlni hagyjuk.
Sült édesburgonyával tálaljuk. De finom köret hozzá a sült sárgarépa, vagy a sült sütőtök is.
Megjegyzés: Nyilván lehet más paleo zsiradékkal is sütni, mint kókuszolaj, pálmaolaj vagy avokádó olaj. Én zsírral sütöttem.