Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Sült csirke angolai módra

2024. május 31. - szucsalfi

 Angolai paleo étel.

Hozzávalók:

1 nagy 1.5 kilós egész csirke, vagy ugyanennyi vegyes csirkehús

1-2 nagy fej vöröshagyma

2 nagy padlizsán

4 közepes paradicsom

4 gerezd nagy fokhagyma

Tengeri só, ízlés szerint

A sütéshez 4-5 deci zsír, vagy amennyit felvesz a folyamat.

 

Elkészítés:

A csirkehúst sóval és összezúzott fokhagymával alaposan megkeverjük.

Bő két órahosszat hűtőszekrényben pihentetjük.

A csirkehúst nagy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, a kis darabokra vágott hagymát, kb. 2 deci zsírt, és lefedve addig pároljuk, amíg majdnem puha nem lesz.

Ezután újabb kettő deci zsírt öntünk a csirkére, és ezzel lassú tűzön fedő nélkül pirítjuk.

Azután hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott padlizsánokat, és a csirkével együtt tovább sütjük.

Amikor a padlizsán is megsült, és a csirke is szép világospiros lett, a zsírból kiszedjük, és hűlni hagyjuk.

Sült édesburgonyával tálaljuk. De finom köret hozzá a sült sárgarépa, vagy a sült sütőtök is.

Megjegyzés: Nyilván lehet más paleo zsiradékkal is sütni, mint kókuszolaj, pálmaolaj vagy avokádó olaj. Én zsírral sütöttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr4118417687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása