Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Ganodermás kakaós mandulatej

2024. május 24. - szucsalfi

Paleo ital.

Adag: 2 főre.

Elkészítési idő: 10 perc.

 

Bizony, néha előfordul, hogy sóvárgunk egy hot mokkáért, egy capuccinóért, de már napközben megittunk 2-3 at belőle. Ekkor sincs baj, ma már igen finom pótlások vannak. Ez a bemutatott kávészerű ital kitölti ezt az űrt anélkül, hogy idegessé tenne, vagy ébren tartana ha eljön a lefekvés ideje. Ráadásul ez az ital nemcsak finom, hanem az immunrendszer erősítésére is kiváló! 

Amerikában is kiváló paleo weboldalak vannak. Az én kedvencem a “The Paleo Diet”. Igen sok ételt főztem meg a receptjeik alapján és még fogok is. És minden ételük, italuk különleges, különlegesen finomak.

A Ganodermás kakaós mandulatej is tőlük való. Érdemes elkészítenetek. A mandulatej helyett használhattok kókusztejet is.

 

Hozzávalók:

1 csésze forró víz

1 csésze cukrozatlan, adalékanyagot nem tartalmazó mandulatej

1 evőkanál nyers, sózatlan tökmag

1 datolya kimagozva

2 tk reishi gombapor (más néven ganoderma gomba)

1 evőkanál nyers kakaópor

1/2 teáskanál őrölt fahéj, plusz a díszítéshez

 

Elkészítés:

Egy nagy sebességű turmixgépbe öntsünk forró vizet, adjuk hozzá a mandulatejet, tökmagot, datolyát, reishigomba- és kakaóport és fahéjat. Keverjük simára, vigyázva, mert a keverék forró lesz.

Osszuk el a tejeskávét két bögrébe.

Díszítésnek megszórjuk egy csipet őrölt fahéjjal.

És már is fogyaszthatjuk is. Egyetlen hátránya van, hogy néhány perc múlva kényszert érzünk, hogy még egyszer elkészítsük.

Forrás: The Paleo Diet.
Szerző: Dr. Cynthia Hope.

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr5018412809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása