Ez a kínai pácolt hús egy nagyon finom, omlós hús, sok étel alapanyaga. Itt Thaiföldön is sok ételhez használják, jó párszor fogyasztottam és nem bántam meg. Itt Pattayán ahol lakom, tőlem 150 méterre is vannak büfék, ahol árulják.
Kiindulásként először a pácolt sertéshús receptjét osztom meg veletek. A pácolt sertéshús elkészítéséhez több módszer is van, de ez a legegyszerűbb.
A következő időben 2 olyan étel receptjét is megosztom veletek, amiknek ez a hús az egyik fontos hozzávalója. Az egyik egy Omlett variáció, a másik pedig egy kínai tésztaleves.
Hozzávalók
1/2 kiló sertés tarja vagy sertés rövid karaj
1/2 csésze kínai sós mártás (bármelyik szójaszósz jó)
2 csésze víz
Elkészítés:
Vágjunk 1.5 centis vastag csíkokat a sertéshúsból. .
Tegyük serpenyőbe, és öntsünk rá 1/2 csésze kínai sós mártást, amelyet 2 csésze vízzel hígítunk.
Hagyjuk lassan párolódni, amíg a folyadék majdnem elfő, vagy amíg meg nem puhul. A húst gyakran forgassuk meg, mert hamar leég.
Ha kész, fogyaszthatjuk, én laposkenyérrel ettem, és nagyon jó hozzá. De ha a következő 2 recept miatt készítettétek el, akkor a felhasználásig tegyétek hűtőbe.
Az így elkészített sertéshúst a ‘Yet Ca Meinh’ levesbe használjuk majd fel és az ‘Egg Fo Young’ nevű omletthez.