Az egészséges táplálkozás ételei, hozzávalói

Pici Poci

Pici Poci

Kínai pácolt sertéshús.

2024. június 16. - szucsalfi

Eredeti neve: Chinese cured pork.

 

Ez a kínai pácolt hús egy nagyon finom, omlós hús, sok étel alapanyaga. Itt Thaiföldön is sok ételhez használják, jó párszor fogyasztottam és nem bántam meg. Itt Pattayán ahol lakom, tőlem 150 méterre is vannak büfék, ahol árulják.

Kiindulásként először a pácolt sertéshús receptjét osztom meg veletek. A pácolt sertéshús elkészítéséhez több módszer is van, de ez a legegyszerűbb.

A következő időben 2 olyan étel receptjét is megosztom veletek, amiknek ez a hús az egyik fontos hozzávalója. Az egyik egy Omlett variáció, a másik pedig egy kínai tésztaleves.

 

Hozzávalók

1/2 kiló sertés tarja vagy sertés rövid karaj

1/2 csésze kínai sós mártás (bármelyik szójaszósz jó)

2 csésze víz

 

Elkészítés:

Vágjunk 1.5 centis vastag csíkokat a sertéshúsból. .

Tegyük serpenyőbe, és öntsünk rá 1/2 csésze kínai sós mártást, amelyet 2 csésze vízzel hígítunk.

Hagyjuk lassan párolódni, amíg a folyadék majdnem elfő, vagy amíg meg nem puhul. A húst gyakran forgassuk meg, mert hamar leég. 

Ha kész, fogyaszthatjuk, én laposkenyérrel ettem, és nagyon jó hozzá. De ha a következő 2 recept miatt készítettétek el, akkor a felhasználásig tegyétek hűtőbe.

Az így elkészített sertéshúst a ‘Yet Ca Meinh’ levesbe használjuk majd fel és az ‘Egg Fo Young’ nevű omletthez.

Nemsoká ezeket is megosztom veletek

A bejegyzés trackback címe:

https://picipoci1.blog.hu/api/trackback/id/tr3118429111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása